​BRABANTPALM

CHAMAEROPS HUMILIS "CERIFERA" 

Leverbaar in de volgende afmetingen :


  • Hoogte 30/40 cm € 15,00-
  • Hoogte 80/100 cm € 75,00-
  • Hoogte 100/120 cm € 105,00-
  • Hoogte 120/160 cm € 150,00- XXL

Temperaturen tot -13 graden doorstaat een groter exemplaar normaliter probleemloos, let wel dat een kleine plant ook hogere temperaturen nodig heeft om te kunnen overleven. Bij aanplant in de volle grond deze in de winter beschermen met bijvoorbeeld jute/vliesdoek of een fleece boomjas. Ook doet u er verstandig aan om te zorgen dat de plant & wortels zo droog mogelijk blijven.
 
Dus als 'winterharde'palm niet geschikt, maar als kuipplant een zeer mooie en sierlijk palm die ook nog eens traag groeit, dus niet te snel te groot wordt voor uw pot of terras.


Deze Chamaerops humilis variëteit valt op door zijn zeer compacte groei en  de wit/grijzige waslaag op de bladeren. 
De naam cerifera betekend dan ook "met was bedekt".
Deze soort is net zo sterk als de gewone Chamaerops humilis maar is herkenbaar door zijn iets kleinere blad en de grijze waslaag, wel zitten er ook op de bladstelen van deze variëteit stekels. 
Deze palm kan prima tegen extreme hitte en droogte, winterhard tot  minus 10 graden. 
Deze soort is uitermate geschikt om als kuipplant te houden, dit door zijn langzame groei en zijn beperkte winterhardheid. 

Verzorging :
 
Deze plant verlangt de meest zonnige plaats in de tuin, hij staat erg graag in de volle zon. Aanplanten in de volle grond is niet zonder risico, als kuipplant is deze meer geschikt, ook door zijn trage groei.

De specialist van de regio en ver daarbuiten !

  SEIZOENSOPENING OP 16 & 17 MAART 2019 VAN 10:00 TOT 16:00