De specialist van de regio en ver daarbuiten !

  SEIZOENSOPENING OP 16 & 17 MAART 2019 VAN 10:00 TOT 16:00


Deze palm is de enige in het wild voorkomende palmensoort in Europa, hij komt voor in het kustgebied rond de Middellandse zee en in de rotsachtige hooglanden van Spanje.Deze soort is struikvormend, dit wil zeggen dat er om de hoofdstam weer nieuwe scheuten gevormd worden, deze kunnen echter niet gesplitst worden. Aan de bladstelen zitten scherpe stekels en de waaiervormige bladeren kunnen een doorsnede van 50cm bereiken. Aan de bladeren zit een wit kleurige was laag die de bladeren tegen de felste zon moet beschermen.
 
De palm kan een in het wild een hoogte bereiken van ruim 3 meter. Het leuke aan deze soort is dat er al bij jonge planten mooie gele bloeiwijzen rondom de stam verschijnen in het voorjaar.Dit geeft een sierlijk effect als deze palm in een mooie deco pot op uw terras wordt gezet.
 


CHAMAEROPS HUMILIS

Leverbaar in de volgende afmetingen :


  • Planthoogte 60-80 cm € 50,00-
  • Planthoogte 80-100 cm € 70,00- 
  • Planthoogte 100-125 cm € 110,00-
  • ​Planthoogte 125-150 cm € 165,00-
  • Diverse XXL exemplaren. 


 
Deze plant verlangt de meest zonnige plaats in de tuin, hij staat erg graag in de volle zon. Aanplanten in de volle grond is niet zonder risico, als kuipplant is deze meer geschikt, ook door zijn trage groei.Temperaturen tot -13 graden doorstaat een groter exemplaar normaliter probleemloos, let wel dat een kleine plant ook hogere temperaturen nodig heeft om te kunnen overleven. Bij aanplant in de volle grond deze in de winter beschermen met bijvoorbeeld jute/vliesdoek of een fleece boomjas. Ook doet u er verstandig aan om te zorgen dat de plant & wortels zo droog mogelijk blijven.
 
Dus als 'winterharde' palm niet geschikt, maar als kuipplant een zeer mooie en sierlijk palm die ook nog eens traag groeit, dus niet te snel te groot wordt voor uw pot of terras.​BRABANTPALM