De specialist van de regio en ver daarbuiten !

  SEIZOENSOPENING OP 16 & 17 MAART 2019 VAN 10:00 TOT 16:00

​BRABANTPALM

Leverbaar in de volgende afmetingen : 


  • Schaal 30 cm € 75,00-
  • Schaal 40 cm € 125,00-  XL exemplaar
  • Schaal 50 cm € 165,00-  XXL exemplaar 
  • ​Schaal 90 cm € 425,00- MONSTER EXEMPLAAR !

Echinocactus is een uit zes soorten bestaand geslacht van succulenten uit de Cactusfamilie of Cactaceae.

Deze cactus komt veel voor als kamerplant maar is in de vrije natuur inmiddels bijna uitgestorven.

Vroeger kwam de plant in grote getalen voor in grote delen van Mexico waar hij groeide op het vulkanisch gesteente in de bergen van Midden Mexico. 

In zijn oorspronkelijke leefgebied gelden er extreme omstandigheden, met intense hitte en ijskoude nachten, waardoor de schoonmoedersstoel aan diverse leefsituaties aangepast is. De cactus groeit altijd naar het zuiden, dit doet hij om verbranding te voorkomen, het hart van de plant is goed beschermd. 


De schoonmoedersstoel is een stekelige cactus die groeit in een mooie bolvorm, de stekels zijn geplaatst op de ribben en bovenop de plant staan ze dicht op elkaar.

De plant kan na 20 jaar haar mooie gele bloemen tonen, deze staan in een krans bovenop de plant, na de bloei verschijnt het fruit dat de zaden bevat.

Deze plant is niet giftig, zowel de plant als de vruchten kunnen gekookt gegeten worden.

Geef deze cactus bij voorkeur de zonnigste plek in huis, een donkerdere plek wordt zeker verdragen, maar hij gedijt het best bij enkele uren direct zonlicht per dag.

In de zomer kan de plant ook buiten staan, maar laat hem dan wel geleidelijk wennen aan direct zonlicht, anders kan zelfs deze robuuste plant verbranden. Eenmaal gewend kan hij met gemak in de volle zon.

Let wel op bij langdurig regenachtig weer, want teveel water zal voor wortelrot zorgen. De schoonmoederstoel kan goed tegen koudere temperaturen, maar meerdere graden vorst (zeker in combinatie met vocht) worden niet verdragen. 


  • Goed drainerende aarde
  • Allen extra water in het groeiseizoen
  • Droog houden in de winter (net niet uit laten drogen)


ECHINOCACTUS GRUSONII