De Ensete ventricosum is een zeer snel groeiende bananen soort, helaas kan deze plant alleen als kuipplant gehouden worden. Van oorsprong komt de Ensete ventricosum uit oostelijk Afrika, waar de banaan gigantische afmetingen kan bereiken, afmetingen van boven de 10 meter zijn daar heel normaal.
Wordt de plant in een kuip gehouden, dan is de maximale afmeting ongeveer 3 a 3,5 meter, maar alleen de stamdikte is dan in vergelijk met bijvoorbeeld deMusa basjoo al erg bijzonder.
Deze soort wordt in Nederland meestal aangeboden als de Ensete ventricosum Maurelli, dit is de rode variant die met zijn bijzonder gekleurde bladeren een echte blikvanger in uw tuin zal zijn.


Verzorging :


Geef de plant in het groei seizoen rijkelijk water en mest, en zorg tevens dat de plant in een ruime kuip staat want de dikte van de stam zal zeer snel toenemen.
Stop met bemesten in Augustus, zodat de plant naar binnen kan als de temperatuur onder de 5 graden zakt, zet de plant koel weg tussen de 5 en 10 graden en laat de potgrond net niet helemaal uitdrogen.
Indien u de plant donker overwinterd dan alle bladeren verwijderen, en de kale stam koel wegzetten.
Wanneer de temperaturen weer stijgen, de plant buiten zetten en langzaam aan beginnen met water geven, als er tekenen van groei zijn de plant bij mesten.

ENSETE VENTRICOSUM "MAURELLI"

Leverbaar in diverse afmetingen. 

VERHUUR​

VERKOOP

            BRABANTPALM