BRABANTPALM

VERHUUR​

VERKOOP

Leverbaar in diverse afmetingen. 


De Musa basjoo, ook wel Japanse vezel banaan genoemd is een zeer snelle groeier en overleefd de Hollandse winters met gemak.
De plant kan in een seizoen uitgroeien tot een hoogte van 2,5 a 3 meter. Indien de stammen beschermd worden voor de kou dan zal de banaan in het voorjaar uitlopen uit de overgebleven stam, en zo uitgroeien tot wel 6 meter hoogte !
 
Als de hoofdstam 2 tot 3 jaar oud is kan deze gaan bloeien, er verschijnt dan een grote paarsachtige bloem met een aantal kransen met mini-banaantjes onder de bloem.
 
Zet de Musa basjoo bij voorkeur op een voor wind beschutte plaats omdat de bladeren snel verwaaien. Rond de hoofd stam verschijnen elk jaar tientallen uitlopers, ook wel rhizomen genoemd. Deze jonge scheuten kunnen voorzichtig van de hoofd stam afgesneden worden, maar wacht wel tot de plantjes zo'n 30 cm groot zijn.
 
Verzorging en overwinteren :
 
Om de Musa basjoo te overwinteren dient u bij de eerste vorst alle bladeren te verwijderen, en de stammen in te pakken met luchtig materiaal. Dit gaat goed door er bijvoorbeeld een rietmat omheen te zetten, en deze te vullen met stro. Maak dit geheel alleen aan de bovenkant dicht met een afdakje zodat het binnenste droog blijft, dit om rotting tegen te gaan.
 
De Musa basjoo zal dan in het voorjaar weer uitlopen uit de overgebleven stam. Als de stammen niet beschermd worden maar er een laag mulch op de grond gestrooid wordt, dan zal de plant in het voorjaar opnieuw uitlopen maar aanzienlijk kleiner blijven dan de ingepakte bananenplanten.
 
Dus zoekt u een winterharde bananenplant dan is de Musa basjoo de beste keuze, gevolgd door de Musa sikkimensis.


MUSA BASJOO