VERHUUR​

VERKOOP


De Musa sikkimensis is een bananen soort vergelijkbaar met de Musa basjoo, de plant groeit aan de voet van de Himalaya en wel tot op een hoogte van 2000 meter.
De winterhardheid is derhalve dus ook vergelijkbaar met die van de Musa basjoo, alleen heeft de sikkimensis een mooie rode bladnerf.
De Musa sikkimensis kan vanaf het derde jaar tot bloei komen, maar dan dienen de stammen wel goed ingepakt te worden in de winter, de bloem wordt immers gevormd in de stam.
Tevens verschijnen er dan diverse kransen met banaantjes, die in het geval van de sikkimensis eetbaar zijn.
 
Helaas zijn bij ons de zomers vaak te fris en te kort zodat de bananen niet rijp zullen worden helaas.
De bladeren van een sikkimensis zijn iets sterker dan die van de Musa basjoo, en zullen dus minder snel verwaaien, ook de bordeaux rode onderzijde van de bladeren geeft een mooi accent aan de plant.
 
Verzorging en overwinteren:
 
Deze Musa sikkimensis zal het beste groeien indien geplaatst in de volle grond, tijdens de winter zal de plant tot de grond afsterven, maar de wortelstok zal indien de grond afgedekt wordt met een laagje mulch, probleemloos overleven.
Wilt u echter een grote plant en tevens kans op bloei, dan dient u de stammen te overwinteren, dit kan door rond de stammen een rietmat te plaatsen, en deze op te vullen met stro.
 
Zorg dat de bovenkant goed afgesloten wordt zodat de binnenkant droog blijft, dit kan met bijvoorbeeld een paraplu. Knip voordat u de stammen gaat inpakken alle bladeren af, plaats een rietmat rond de stam en vul die op, zorg wel voor voldoende isolatie om rotting tegen te gaan. In het voorjaar zal de groei hervat worden vanuit de overgebleven stam, de Musa sikkimensis kan dan makkelijk uitgroeien tot 5 a 6 meter. Zorg dat de plant voldoende water en mest krijgt in het groei seizoen en stop in Augustus met bij mesten, alle soorten mest zijn geschikt.
 
Als winterharde bananenplant dus de meest geschikte na de Musa basjoo.


MUSA SIKKIMENSIS

            BRABANTPALM