De Musella lasiocarpa of Chinese lotusbanaan is een schitterende bananenplant en blijft redelijk klein, ze vraagt op tijd water en bemesting tijdens de zomermaanden wat de groei en eventuele bloei ten goede komt. 
In de winter weinig water geven en overwinteren bij een temperatuur van +5ºC of warmer, de Musella Lasiocarpa is matig winterhard. 
Hij komt in zijn natuurlijke habitat voor in de bergen van Yunnan (Tibet) tot op een hoogte van 2500 meter, echter de combinatie van een natte strenge winter kan funest zijn. 

Als men deze banaan buiten laat overwinteren, goed de grond rond de banaan afdekken met een laag mulch (boomschors / houtsnippers) zodat de vorst de wortels niet aantast. 
De stam zal geheel afvriezen in een strenge winter. Indien de stam kapot vriest moet de banaan weer van voor af aan beginnen en zal het in het komende jaar geen bloem aanmaken. 

Indien je de mogelijkheden tot koel overwinteren hebt ga dan op zeker en houdt de Musella lasiocarpa als kuipplant, hij doet het prima in kleine pot. Laat hem boven het vriespunt overwinteren. 
Na 3 jaar komt er een dikke bloemstengel uit de stam waarop een enorme gele bloemknop schittert die een doorsnee heeft van ruim 20 cm, deze kan maanden bloeien. 
Deze bananensoort geeft een extra exotische uitstraling aan uw tuin en zal menig bezoeker doen verbazen. 

  • Licht vochtige aarde
  • Volle zon / half schaduw
  • Temp. +0/+5°CMUSELLA LASIOCARPA

Leverbaar in diverse afmetingen. 

VERHUUR​

VERKOOP

            BRABANTPALM