VERHUUR​

VERKOOP

Verzorging :
 
Overwinter de Phoenix canariensis liefst droog en koel, temperaturen tussen 5 en 10 graden zijn ideaal, heeft u hier geen mogelijkheden voor dan kan hij zelfs in  de huiskamer overwinteren. Let dan wel op dat de plant langzaam aan zijn nieuwe omgeving went, bij te plotselinge temperatuur en luchtvochtigheid verschillen, zullen de bladeren bruin worden en afsterven.
 
Als je niet bang bent voor een experiment en de palm toch in de volle grond wilt plaatsen, wat de groei natuurlijk ten goede komt, zorg dan dat je de plant erg goed beschermd. Dit kan bijvoorbeeld door rond de stam een lichtsnoer te wikkelen en om de plant een korf te plaatsen, deze korf dan opvullen met stro of afgevallen blad en deze goed afdekken zodat de inhoud droog blijft.
Dek ook de grond rond de palm af met een dikke laag mulch, dit om de wortels te beschermen. Toch is de kans groot dat de palm forse blad schade oploopt of zelfs afsterft.
 
Dus als 'winterharde' palmboom is de Phoenix canariensis helaas ongeschikt.

Leverbaar in diverse afmetingen : 


  • S Totaalhoogte 80-100 € 15,00-
  • M Totaalhoogte 140-160 cm € 55,00-
  • L Totaalhoogte 200-220 cm € 80,00-
  • XL Totaalhoogte 220-260 cm € 100,00-
  • XXL exemplaren op aanvraag. 

PHOENIX CANARIENSIS

De Phoenix canariensis is een snel groeiende palm die behoort tot de veder palmen.
De palm komt, zoals zijn naam al doet vermoeden, van de Canarische eilanden en daar bereikt hij hoogtes van meer dan 10 meter.
 
Deze palm is niet winterhard al wordt vaak anders beweerd, er staan  in Nederland een aantal exemplaren in de volle grond, maar deze worden op diverse manieren beschermd om hem de winter door te krijgen.
 
Het best kan de Phoenix canariensis als kuipplant worden gehouden, zorg er echter wel voor dat de pot ruim genoeg is want de palm heeft een uitbundige wortel groei ! De palm houdt van een zonnige standplaats en heeft graag veel water in de zomer, het is dan ook een erg snelle groeier. De palm mag rijkelijk bemest worden maar na Juli liever niet meer. Wel dient u er rekening mee te houden dat de bladveren sterk groeien, zodat u al voor een jong exemplaar een aantal vierkante meters ruimte moet reserveren, bij een oudere plant groeien de bladveren uit tot wel 5 meter.
 

            BRABANTPALM