STRELITZIA REGINAE

De Strelitzia reginae ofwel de paradijsvogelbloem, is een makkelijk te houden plant die zijn oorsprong vindt in zuidelijke delen van Afrika.De plant kan prima als kuipplant gehouden worden maar overwinteren bij een temperatuur van minimaal 10 graden is een vereiste, tenzij u de plant als kamerplant wil houden, want dat kan namelijk ook. De paradijsvogelbloem behoort tot de familie van de Musaceae, ofwel de banaanachtigen.
De verwantschap met de banaan komt vooral tot uiting in de grijzig groene, lepel vormige, lange bladen. Het blad en de bladstelen zijn volkomen glad en groeien uit ondergrondse stengels. De paradijsvogelbloem is een pol vormende, vaste plant en er zijn 5 varianten van het geslacht bekend.De bloem ziet eruit als een kleurige kuif, en is in zijn uiterlijke verschijningsvorm vooral mooi van opbouw. Sierlijk opstaande, oranje schutbladen met twee of drie blauwe kroonbladen staan als een fiere hanenkam op een grijsgroene bloem schede. Al met al een prachtige plant voor een prominente plek in de huiskamer, of op het terras.
 
Verzorging :
 
De plant verlangt veel licht maar liever geen direct zonlicht.
Bij een normale lucht vochtigheid behoudt de plant mooi, fris groen blad. In de zomer kan de plant buiten staan maar elke dag over de kop gieten is aan te raden, tevens moet de plant vloeibare kamerplanten mest met het giet water krijgen om in goede conditie te blijven. Bemest vanaf het begin van de lente tot aan het begin van de herfst. De paradijsvogelbloem houdt niet van natte voeten dus de potgrond moet goed doorlatend zijn, gebruik bij voorkeur een goede potgrond en vermeng deze met Perlite of Hydrokorrels. Breng onder in de pot een laag grind of kleikorrels aan, dit bevordert de afwatering wat essentieel is voor de Strelitzia. 
Na het verpotten de plant regelmatig begieten tot er tekenen van groei zichtbaar zijn, gebruik bij voorkeur een aardewerk pot. De Strelitzia bloeit ongeveer vanaf het vierde jaar, maar diverse hybriden al na twee of drie jaar, de bloei periode bedraagt vanaf de lente een aantal maanden. Knip uitgebloeide bloemen weg. Vanaf de herfst en gedurende de winter weinig water geven.

            BRABANTPALM

VERKOOP

VERHUUR​