​BRABANTPALM

Leverbaar in de volgende afmetingen :


  • Planthoogte 80-100 cm € 85,00-

YUCCA GLORIOSA

De Yucca gloriosa is een soort die je nog niet zo vaak in de tuinen ziet staan als de veel vaker geplante filamentosa, dit komt waarschijnlijk omdat deze soort iets minder winterhard is. Als de plant in goed doorlatende grond is aangeplant, zoals alle yucca's prefereren, dan kan de plant veel koude verdragen. De plant groeit breed uit en vormt een volle massieve kroon, na enkele jaren zal de bladerkroon ook op een stam komen staan. De bontbladige variant ofwel de variegata is een opvallende,sierlijke verschijning in uw tuin. Deze soort bloeit uitbundig in het voorjaar met grote bloemstengels vol roomwitte,klokvormige bloemen.
 
Verzorging :
 
Alle Yucca's hebben een hekel aan vocht. De aanplant van vooral de stamvormende en minder winterharde soorten zal alleen succes hebben als de planten zo droog mogelijk staan en als de grond zeer goed doorlatend is. Het planten op een kunstmatige heuvel is aan te bevelen, ook een plaatsje pal op het zuiden zal de planten veel goed doen. Ook yucca’s geven een extra dimensie aan een tuin met succulenten en cactussen. 
Er worden sinds lange tijd yucca’s gebruikt in de Hollandse tuinen, de Yucca filamentosa wordt veel toegepast. In de winter zijn zon en drogende wind heel belangrijk, Bescherm de planten eventueel door er een paraplu boven te plaatsen. Inpakken is normaal gesproken bij deze beschreven soorten niet nodig.
Kijk hier voor ons assortiment winterbescherming. 

De specialist van de regio en ver daarbuiten !

  SEIZOENSOPENING OP 16 & 17 MAART 2019 VAN 10:00 TOT 16:00