De Yucca linearifolia is afkomstig uit Noordoost Mexico, uit de regio Nuove leon. Hij groeit daar in diepe ravijnen in de omgeving van de stad Galeana, zij het in slechts kleine groepjes en op uitermate steile en rotsachtige hellingen De linearifolia heeft fijne blauwe bladeren die een mooie ronde kop vormen, de onderste bladeren sterven langzaam af en vormen zo een soort rok rondom de stam. De yucca kan ongeveer 2 tot 2,5 meter hoog worden in zijn natuurlijke habitat, maar in cultuur zijn al hoogtes van 4 meter bereikt. 

Hij vormt meerdere stammen aan de basis die, wanneer afgesneden, tot nieuwe planten kunnen worden gekweekt. Als om wat voor reden dan ook de speer van de plant is weggerot, zaag dan de stam gewoon af en plaats deze in potgrond, deze zal dan opnieuw wortelen. De Yucca linearis is nog steeds een zeldzame variant en wordt derhalve weinig aangeboden.
 
Verzorging en overwinteren:
 
De Yucca linearifolia kan temperaturen van 18 graden onder nul verdragen, maar alleen als de grond rondom de plant kurkdroog is.
Ook de kop met het groeipunt liefst in de winter beschermen tegen water in combinatie met kou, dit kan door er een tijdelijk afdakje boven te plaatsen. Zoals alle yucca's houdt de plant van veel zon en een goed doorlatende grond. In ons klimaat is het verstandig de bloemstengel te verwijderen, nadat deze geheel uit de stam is gekomen, zo voorkom je dat deze in het groei punt vallen en gaan rotten. 
De yucca is het meest kwetsbaar na de bloei, omdat de bloemstaak een gat achterlaat waar regenwater in blijft staan, wat weer tot rotting kan leiden.
Kijk hier voor onze winterbeschermingsproducten. 

 

 

Leverbaar in de volgende afmetingen :


  • Planthoogte 40-60 cm € 60,00-
  • Planthoogte 125-150 cm € 365,00-  XL
  • Planthoogte 150-175 cm € 465,00- ​ XXL

YUCCA LINEARIFOLIA

​BRABANTPALM

De specialist van de regio en ver daarbuiten !

  SEIZOENSOPENING OP 16 & 17 MAART 2019 VAN 10:00 TOT 16:00